Author [ES] [CA] [PL] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [DK] [NO] [GR] [TR] Topic: I have a 2015 tiger xc  (Read 958 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Earl

  • Tiger Member
  • **
  • Posts: 54
  • Bike: Tiger 800 xc
  • Location: Knighton
I have a 2015 tiger xc
« on: July 12, 2018, 10:58:37 AM »
Its the mk1 with the stepper motor can I change the map myself or is it a dealer only option.

Ive used tune Ecu before on my old Daytona t565 a tt600 and my 1050 speed triple so ok with that side of things

Offline Rtwo

  • Tiger Jedi
  • *****
  • Posts: 3886
  • Bike: KTM 1290 SAS
  • Location: Co. Durham
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #1 on: July 12, 2018, 11:06:28 AM »
It's an easy diy with tuneecu
Tinkering is what happens when you try something you dont quite know how to do, guided by whim, imagination, and curiosity.

Offline Earl

  • Tiger Member
  • **
  • Posts: 54
  • Bike: Tiger 800 xc
  • Location: Knighton
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #2 on: July 12, 2018, 11:24:08 AM »
So these models arent locked down then?

Online T800XC

  • Premier Member
  • Tiger Jedi
  • *
  • Posts: 1945
  • Bike: 800XC & Explorer
  • Location: English Riviera
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #3 on: July 12, 2018, 11:48:54 AM »
*Originally Posted by Earl [+]
So these models arent locked down then?
Not if it's a Mk1.

In late 2014 Triumph launched the Mk2 (which has got a locked ECU) but yours 'may' be one of the last Mk1s that was registered in 2015.



*Originally Posted by Earl
Its the mk1 with the stepper motor...
All models use a stepper motor! On the Mk1 it's for idle control only, but on later models it's used for full ride-by-wire.
  
...happiness isn't happiness without a violin-playing goat...

Offline Earl

  • Tiger Member
  • **
  • Posts: 54
  • Bike: Tiger 800 xc
  • Location: Knighton
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #4 on: July 12, 2018, 12:42:21 PM »
Well thats confusing lol mines nov 2015

Online T800XC

  • Premier Member
  • Tiger Jedi
  • *
  • Posts: 1945
  • Bike: 800XC & Explorer
  • Location: English Riviera
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #5 on: July 12, 2018, 01:44:15 PM »
*Originally Posted by Earl [+]
Well thats confusing lol mines nov 2015

If your clocks look like this then it's a Mk1...
http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/5_11_2011_Triumph_Tiger-5.jpg


If they look like this then it's a Mk2...
https://carbiketech.com/wp-content/uploads/2015/03/Triumph-Tiger-XCx-dash.jpg
  
...happiness isn't happiness without a violin-playing goat...

Offline Earl

  • Tiger Member
  • **
  • Posts: 54
  • Bike: Tiger 800 xc
  • Location: Knighton
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #6 on: July 12, 2018, 03:06:25 PM »
Thanks mines a mk1 then much appreciated

Offline Earl

  • Tiger Member
  • **
  • Posts: 54
  • Bike: Tiger 800 xc
  • Location: Knighton
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #7 on: August 11, 2018, 09:31:39 PM »
My next question is what is the correct arrow map to use Ive downloaded 4 options off tune ecu site so which is correct one ?

Online D6864

  • Tiger Pro
  • ***
  • Posts: 210
  • Bike: White XC
  • Location: Warwickshire,UK
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #8 on: August 13, 2018, 01:23:21 PM »
21063 if you don't have ABS, 21065 if you do.

Offline Earl

  • Tiger Member
  • **
  • Posts: 54
  • Bike: Tiger 800 xc
  • Location: Knighton
Re: I have a 2015 tiger xc
« Reply #9 on: August 13, 2018, 02:31:40 PM »
Cheers mate

 


Recent Topics


winded-staunch